Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/web/wno402916/aha2010.no/wp-settings.php on line 512 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/web/wno402916/aha2010.no/wp-settings.php on line 527 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/web/wno402916/aha2010.no/wp-settings.php on line 534 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/web/wno402916/aha2010.no/wp-settings.php on line 570 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/web/wno402916/aha2010.no/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/web/wno402916/aha2010.no/wp-includes/query.php on line 61 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/web/wno402916/aha2010.no/wp-includes/theme.php on line 1109 a-ha - Avskjedsturné » a-ha gir 4 millioner til lovende artister
mandag, mars 01st, 2010
Foto: romanglass

Foto: romanglass

4 heldige artister får 1 million hver og sjansen til å varme opp for a-ha.

Magne Furuholmen var leder for juryen som delte ut Statoil-stipendet på 800 000 kroner under by:Larm i år. Ingrid Olava fikk prisen, men Furuholmen mente etter å ha hørt gjennom alle kandidatene at det var mange andre, talentfulle band som hadde fortjent økonomisk hjelp for å klare seg i startfasen.

- Utholdenhet, troen på eget talent og eventyrlyst skal nok ha en stor del av æren for suksessen vår, men uten et solid støtteapparat og store økonomiske investeringer hadde historien sett annerledes ut. Nå er eventyret snart over og vi innser at vi er svært privilegerte og står i gjeld til mange - ikke minst fansen - som kjøper platene våre og kommer på konsertene, sa Furuholmen på en pressekonferanse mandag 1. mars.

Furuholmen og resten av a-ha bestemte seg derfor for å dele ut et eget stipend på 4 millioner kroner, som skal deles likt mellom fire band. De fire bandene som blir plukket ut får også tilbud om å varme opp for a-ha på en av de fire stadionkonsertene i Norge senere i år.

- På denne måten ønsker vi å gi stafettpinnen videre og være med på å gi støtte til nye, sterke, norske artister for fremtiden, sa Furuholmen.

Mer informasjon om stipendene og hvordan man deltar i konkurransen blir kunngjort mandag 12. april.

Del:
  • Digg
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Twitter
Skriv en kommentar