Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/web/wno402916/aha2010.no/wp-settings.php on line 512 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/web/wno402916/aha2010.no/wp-settings.php on line 527 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/web/wno402916/aha2010.no/wp-settings.php on line 534 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/web/wno402916/aha2010.no/wp-settings.php on line 570 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/web/wno402916/aha2010.no/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/web/wno402916/aha2010.no/wp-includes/query.php on line 61 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/web/wno402916/aha2010.no/wp-includes/theme.php on line 1109 a-ha - Avskjedsturné » a-ha sier farvel med norsk stadionturné
mandag, mars 01st, 2010
Foto: Gorm Kallestad/Scanpix.

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix.

a-ha gir seg etter en fantastisk karriere og markerer avslutningen med Norgeshistoriens største stadionturné.

Norges største pop-eventyr nærmer seg slutten, og torsdag 4. mars starter a-ha den store avskjedsturneen Ending on a High Note i Luna Park i Buenos Aires i Argentina. Billettene til de siste konsertene på turneen, i Oslo Spektrum 2., 3. og 4. desember i år, er for lengst revet vekk.

Men fans som ikke har fått tak i billetter til konsertene i Oslos storstue trenger ikke fortvile. 21. august legger Morten, Pål og Magne ut på en storstilt stadionturné til Norges største byer. Konsertene holdes på Ullevål Stadion i Oslo 21. august, Brann stadion i Bergen 28. august, Lerkendal stadion i Trondheim 4. september og Sør Arena i Kristiansand 11. september. Stavanger og Tromsø får også besøk, henholdsvis på Rått & Råde-festivalen 2. september og Døgnvillfestivalen 3. september.

Planene om stadionturneen, som er den første i sitt slag i Norge, ble realisert etter at Arne Svare hos artistformidleren Stageway fikk vite at a-ha skulle legge opp. Han syntes at tre konserter i Oslo Spektrum var en altfor puslete avslutning for Norges største pop-band noen sinne. Resultatet har blitt en enorm omreisende rigg laget eksklusivt for den norske delen av turneen, bestående av 20 semitrailere med utstyr, 100 ansatte som reiser rundt med bandet og ytterligere 200 i sving på hvert konsertsted. Scenen tar en uke å rigge til, og storskjermen som brukes måler til sammen nesten 1000 kvadratmeter, 47 meter i bredden og 20 meter i høyden.

Det er plass til mellom 14 000 og 16 000 tilskuere på de forskjellige arenaene, og billettene legges ut for salg mandag 8. mars.

ILLUSTRASJON: JOJO TILLMANN

Del:
  • Digg
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Twitter
Skriv en kommentar